TRE - Tärinäterapia2014_06_09---21_50_28---IMG_0293
TRE on lyhennys nimestä Tension and Trauma Releasing Exercises. Kyseessä on siis sarja harjoituksia jotka auttavat kehollisen jännityksen ja stressin purkamiseen. Näitä jännityksiä syntyy kehoon sekä äkillisestä että pitkäkestoisesta stressistä tai traumaattisista kokemuksista.

TRE sessiossa opit ensin tekemään kuusi lämmittely- ja valmisteluliikettä ja sen jälkeen saat maata selälläsi alustalla asennossa joka mahdollistaa kehosi tärinän. Tärinää ei tehdä vaan se tapahtuu itsestään kun kehosi on valmis hellittämään kontrollia. Tärinää voi olla monenlaista ja sen voi lopettaa heti kun haluaa yksinkertaisesti oikaisemalla jalat. Tärinäsession jälkeen voi tuntua siltä kun olisit saanut sisäisen hieronnan.

Täriseminen on kehon luonnollinen tapa purkaa jännitystä stressaavien tai järkyttävien tilanteiden jälkeen mutta sillä voidaan myös purkaa vuosia sitten tapahtuneiden tilanteiden aiheuttamaa jännitystä.
TRE auttaa vapauttamaan syviä kroonisia jännityksiä koko selkärangan matkalta ristiluusta kallonjuureen ja tietysti myös kaikista muista lihaksista, tärinän avulla voidaan lisätä liikkuvuutta ja vähentää kipua.
TRE toimii hyvin apuna mm ihmisille jotka kärsivät PTSD:stä (post traumatic stress disorder) mutta sillä voidaan myös yksinkertaisesti parantaa jaksamista ja elämänlaatua.

TRE:tä voi hyvin tehdä itsekseen mutta suositellaan että ensin opitaan menetelmää ja siihen kuuluvaa itsesäätelyä TRE-ohjaajan avustuksella.